Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΟΣ ΣΤΟΝ κ. ΡΕΠΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αθήνα, 7/7/2010

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

κ. Δημήτριο Ρέππα

Κύριε Υπουργέ,

Η Π.Ο.Σ. σας απέστειλε τις θέσεις και τις προτάσεις της για την ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ, τον ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ και την ΑΝΑΠΤΥΞΗ του σιδηροδρόμου ευελπιστώντας ότι θα ξεκίναγε ένας ειλικρινής και καλόπιστος διάλογος. Αυτό όμως δεν έγινε με ευθύνη δική σας.

Δυστυχώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων σας, προβαίνετε συνεχώς σε συνεντεύξεις και δηλώσεις για το σχέδιο που εκπονήσατε για το σιδηρόδρομο, διογκώνοντας τις ανησυχίες και την αβεβαιότητα των σιδηροδρομικών.

Κατόπιν όλων των παραπάνω ζητάμε ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ μαζί σας προκειμένου να μας παραδώσετε το «σχέδιο εξυγίανσης» του Οργανισμού όπως άλλωστε έχετε υποχρέωση καθώς υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τους σιδηροδρομικούς και το μέλλον τους.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας α/α

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ


Αθήνα, 7/7/2010

ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών

κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

ΚΟΙΝ: 1. Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

κ. Δημήτριο Ρέππα

2. Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.Σ.Ε.

κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο

Κύριε Υπουργέ,

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Σ.Ε. στις 5 Ιουλίου 2010 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ενημέρωσε το Δ.Σ. και τους εκπροσώπους μας που συμμετέχουν σ΄αυτό για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ΑΜΕΣΑ ο Όμιλος ΟΣΕ.

Επειδή είναι ορατός ο κίνδυνος της μη καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού στις 16/7/2010 σας καλούμε ν΄ανταποκριθείτε ΑΜΕΣΑ ως κύριος μέτοχος του ΟΣΕ στις οικονομικές υποχρεώσεις σας που αφορούν τη μισθοδοσία του προσωπικού τις λειτουργικές δαπάνες και το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου.

Η Π.Ο.Σ. θεωρεί ότι η τακτική της Κυβέρνησης να αμφισβητεί ακόμη και την παροχή δεδουλευμένων (μισθοδοσία) του προσωπικού, εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο τρομοκράτησης των εργαζομένων, και σας δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε τέτοιες πρακτικές.

Η απάντησή μας θα είναι δυναμική και ΑΜΕΣΗ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας α/α

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου